Kuchnia polska czy Fast Food?

W dniu 6.10.2014 w Oberży “Leśna Dolina” w lasach pod Głogowem gościli uczniowie Gimnazjum Publicznego im. Mikołaja Kopernika w Ścinawie. Uczniowie gościli w ramach projektu  “Kuchnia polska, czy fast food?”, który to szkoła realizuje. Jego celem jest promowanie nawyków zdrowego odżywienia wśród młodzieży. Wizyta w Oberży nie była przypadkowa – nasza sieć restauracji swoją kartę menu opiera zawsze o zdrowe produkty, w tym przede wszystkim o produkty regionalne. Odpowiadamy w ten sposób na zapotrzebowanie rynku. Z badań wynika, że w regionie istnieje zapotrzebowanie na restauracje z ofertą skierowaną do klienta, który ma określone wymagania wobec menu, który ceni kuchnię regionalną.

Uczniowie gimnazjum nie byli tylko “wizytatorami”. Wzięli aktywny udział w warsztatach kulinarnych, które poprowadził szef kuchni restauracji Oberża Piotr Kasprowski. Firma PHU Lubinpex Sp. z o.o., która jest właścicielem sieci restauracji zawsze chętnie wspiera kształtowanie nawyków zdrowego odżywiania. Liczymy także na to, że w ten sposób “wychowujemy” i uczymy naszych potencjalnych przyszłych klientów lub pracowników, a na pewno konsumentów. 

Więcej:

Kontakt do Piotra Kasprowskiego: 603 252 519

 

powrót